Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Îngrijirea implanturilor dentare: cum să vă mențineți noii dinți sănătoși

implant dentar bucuresti, clinica stomatologica luxury smile bucuresti

 

După ce ați obținut implanturi dentare, este important să vă asigurați că le îngrijiți corespunzător pentru a le menține sănătoase și pentru a prelungi durata lor de viață.

 

Ca pacient care tocmai a obținut un implant dentar, poate că nu sunteți familiarizat cu importanța îngrijirii adecvate a acestora. Este important să știți că îngrijirea implanturilor dentare este similară cu îngrijirea dinților naturali, dar există câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le țineți cont.

 

  • Igiena orală

 

Igiena orală este esențială pentru menținerea sănătății implanturilor dentare. Este recomandat să vă spălați dinții de cel puțin două ori pe zi, cu un periaj ușor și cu pastă de dinți cu fluor. De asemenea, utilizarea aței dentare și a apei de gură este recomandată pentru a elimina placa și resturile alimentare care ar putea să se acumuleze în jurul implantului.

 

  • Vizite regulate la medicul dentist

 

Este important să vă programați vizite regulate la medicul dentist pentru a monitoriza sănătatea implanturilor și pentu pentru a îndepărta orice resturi alimentare sau placă, acumulate. De asemenea, medicul dentist va verifica dacă există semne de infecție sau plăci bacteriene în jurul implantului. Este recomandat să vă programați vizite la medicul dentist cel puțin o dată pe an sau mai des, dacă este necesar.

 

  • Evitarea unor comportamente nesanatoase

 

Anumite comportamente, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool, pot afecta negativ sănătatea implanturilor dentare. Fumatul poate cauza infecții și poate încetini procesul de vindecare, iar consumul excesiv de alcool poate cauza țesutului gingival să se usuce, ceea ce poate duce la probleme cu implantul. Este recomandat să evitați aceste comportamente sau să le limitați cât mai mult posibil pentru a vă menține implanturile sănătoase.

 

Discutați cu medicul dentist pentru recomandări specifice de prevenție a problemelor dentare și pentru a vă asigura că îngrijiți corespunzător implanturile dentare.

 

  • Alimentația sănătoasă

 

Alimentația sănătoasă este esențială pentru menținerea sănătății implanturilor dentare. Este recomandat să mâncați alimente bogate în vitamine și minerale, cum ar fi fructele și legumele, pentru a vă menține oasele și țesuturile gingivale sănătoase. De asemenea, evitați alimentele și băuturile dulci sau acide, care pot cauza carii dentare și probleme cu implantul dentar.

 

În clinica stomatologică Luxury Smile, oferim servicii contemporane de inserare a implanturilor dentare și le promitem pacienților noștri o satisfacție completă cu procedura, fără nicio anxietate legată de disconfort în timpul sau după operație.

 

Vă așteptăm în clinica noastră pentru o programare la unul dintre implantologii noștri dacă aveți nevoie de o restaurare dentară și de un zâmbet complet, estetic și funcțional.

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.