Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Chirurgie dentară

Chirurgia orală este o specialitate a medicinei dentare care se practică în cabinetul stomatologic și care se ocupă cu studiul, prevenirea și tratamentul, inclusiv chirurgical, al afecțiunilor dento-parodontale.

 

Intervețiile care se pot realiza prin intermediul acestei specialități sunt:

  • Extracția molarilor de minte incluși/semiincluși sau aflați în poziții vicioase;
  • Extracția dinților irecuperabili sau resturilor radiculare;
  • Tratamentul chirurgical pre-protetic;
  • Rezecții apicale;
  • Chirurgie parodontală;
  • Mărirea ofertei osoase la nivelul crestelor edentate (fără dinţi) prin adiții de os sau sinus lift.

 

 

 

 

Molarii de minte

Fiind ultimii dinți care apar pe arcadă, de cele mai multe ori nu au spațiu suficient să erupă într-o poziție normală sau rămân incluși la nivelul osului alveolar. Extracţia lor se recomandă pentru a evita apariția unor complicații ulterioare, cum ar fi deteriorarea molarului doi sau episoade infecțioase manifestate prin pericoronarite sau alterarea sau interferarea cu tratamentul ortodontic.

 

Tratamentul chirurgical pre-protetic

Acesta constă în realizarea unor intervenții chirurgicale la nivelul țesuturilor moi sau dure pentru o facilita restaurarea cu ajutorul protezelor dentare în condiții optime. În cadrul acestor manopere sunt incluse și modelarea suportului osos în vederea inserării implanturilor dentare și obținerea unui proces alveolar cu o formă și lățime corespunzătoare.

 

Rezecția apicală

Constă în îndepărtarea chirurgicală a unei porțiuni din treimea apicală a rădăcinii unui dinte (vârful rădăcinii)  în cazul unei afecțiuni endodontice persistente chiar și după tratamentul acesteia.

 

În cazul lipsei unor dinți o perioadă mai lungă de timp, creasta alveolară poate suferi un proces de rezorbție osoasă, micșorându-se în lătime și înălțime, făcând uneori dificilă inserarea unui implant dentar. Tocmai de aceea se apelează la invervenții de mărire a ofertei osoase prin adiții de os sau sinus lift.

Intervenții chirurgicale moderne

Piezochirurgia

 

Piezochirurgia este o metodă superioară intervețiilor clasice, nu doar în termeni de precizie intra-operatorie, cât și în ceea ce priveşte vindecarea post-operatorie.

 

Microvibrațiile ultrasonice speciale ale  dispozitivului PIEZOSURGERY White permit intervenția doar asupra țesuturilor dure osoase, fără a produce leziuni asupra vaselor de sânge și formațiunilor nervoase. Astfel nici un țesut moale nu este deteriorat, permiţând manopere cu o prezicie foarte ridicată și un disconfort scăzut pentru pacient, în același timp.

 

 

 

Printre beneficile aduse pacienților prin folosirea tehnologiei PIEZOSURGERY se numără:

 

  • Țesuturile moi (vase de sânge, nervi) sunt protejate, scăzând riscurile asociate intervenției chirurgicale;
  • Edem post-operator diminuat;
  • Osteointegrare mai bună și rapidă după utilizarea în implantologie;
  • Recuperare post-operatorie rapidă și mai puțin traumatică.

Laserul diodă Biolase EPIC X, USA

 

Diferențele dintre utilizarea laserului dentar și un bisturiu clasic în intervențiile chirurgicale sunt covârșitoare.  În timp ce metodele clasice prezintă o serie lungă de efecte fiziologice și psihologice asupra pacientului, laserele diodă BIOLASE permit intervenția asupra țesuturilor moi rapid și predictibil.

 

În timpul multor proceduri, gestionarea țesutului moale poate fi dificilă din cauza unei sângerări abundente, dar acest impediment poate fi rezolvat cu ușurintă prin folosirea laserului dentar, care asigură hemostaza (oprirea sângerării) și controlul sporit al zonei unde se intervine chirurgical. După finalizarea intervenției, vindecarea se realizează mult mai rapid în comparație cu metodele clasice.

Smart dentin grinder

După extracţia dentară, vindecarea osului alveolar se face cu pierdere de volum, întrucât acesta nu mai este susţinut de rădăcina dintelui. De asemenea, după un timp apar şi procesele de resorbție osoasă, micşorându-se astfel creasta alveolară atât în lățime, cât şi în profunzime (înălţimea crestei).

 

Pentru a preîntâmpina aceste procese, se poate face adiţia alveolei postextracţionale cu dintele extras măcinat. Dintele extras se curaţă de orice ţesut inflamator, se macină cu ajutorul aparatului Smart dentin grinder şi se tratează cu anumite substanţe, după care se introduce în alveola postextracţională. Fiind un material prelevat de la pacient, deci 100% biocompatibil, integrarea si vindecarea sunt foarte rapide, permiţând astfel inserarea unui implant la 3 luni de la extracţie sau imediat postextracţional.

 

Toate intervențiile se realizează sub anestezie locală care oferă pacienților confortul optim prin lipsa perceperii oricărei dureri.

După orice intervenție chirurgicală, medicul specialist în chirurgie orală vă va explica pașii pe care trebuie să îi urmați pentru o vindecare optimă și pentru evitarea oricăror complicații, acesta putând totodată să vă prescrie anumite medicamente pentru calmarea durerii sau antibiotice, în funcție de tipul de intervenție realizat și de istoricul medical al fiecărui pacient.

 

De ce să ai încredere în noi?

 

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!