Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Implantologie

Un implant dentar este un dispozitiv din titan, de forma unui șurub cu dimensiuni reduse (diametru de 3-6 mm), care este poziționat în osul maxilar/ oasele maxilare pentru a înlocui rădăcina unui dinte absent. În timpul procesului de vindecare, acesta se va integra în osul înconjurător (printr-un mecanism cunoscut sub numele de osteointegrare) pentru a crea o fundație puternică și de lungă durată care să fie folosită pentru sprijinul structurilor de supraprotezare (coroane dentare,  punți, proteze fixe sau cu sisteme speciale).

 

Conform doveziilor științifice obținute de-a lungul a peste 30 de ani ce cercetare, implanturile dentare s-au dovedit a fi cea mai bună opțiune de tratament pentru absența unui dinte. Mai mult, dezvoltarea materialelor regenerative și avântul pe care l-a cunoscut tehnologia digitală a făcut ca implanturile dentare să poată fi folosite pentru orice pacient.

 

Întrucât restaurările pe implanturi dentare acționează precum dinții naturali, pacienții le folosesc în realizarea funcțiilor (masticație, fonaţie) fără disconfortul protezelor convenționale mobile.

 

Printre efectele unui dinte absent se regăsesc:

 

 • Deformarea spațiului dintre dinții restanți;
 • Impact nefavorabil asupra alinierii și sănătății dinților vecini si antagonişti (migrări dentare, modificarea axului de inserţie a dinților)
 • Rezorbția osului crestei alveolare cu timpul (făcând dificilă purtarea unor proteze);
 • Scăderea încrederii personale prin impactul estetic produs;
 • Alterarea funcției digestive din cauza incapacității de a mesteca corespunzător alimentele.

 

Părțile componente ale unei restaurări dentare cu ajutorul implantului dentar sunt:

 

 • Implantul dentar (șurubul)- acesta se plasează în osul alveolar și acționează ca rădăcina unui dinte natural;
 • Bontul protetic - face legătura între implant și viitoarea restaurare protetică (coroana dentară);
 • Coroana dentară - fixată la nivelul bontului protetic prin cimentare sau înșurubare.
Contactează-ne

Procesul de inserare a implantului dentar

După efectuarea anesteziei locale, implantul dentar este inserat în locul dintelui absent. Procesul de vindecare şi osteointegrare a implantului se întinde pe parcursul câtorva luni, numărul lor depinzând de starea de sănătate generală a pacientului şi de eventualele manopere de adiţie de os necesare înainte de plasarea implantului sau intraoperator. Rata de succes, de 99%, reprezintă unul dintre beneficiile acestui tip de tratament.

 

Dacă, în urma examinării radiologice și clinice, se constată o cantitate insuficientă de os alveolar, ca în cazul în care un dinte este absent pentru o perioadă lungă și osul s-a resorbit, implantul dentar poate fi inserat după o procedură specială numită adiție de os. Osul adiţionat poate fi sintetic, de origine animală (cel mai frecvent), sau autolog (recoltat de la pacient).

 

Tratamentul este compus din trei elemente:

 • Intervenția chirurgicală prorpiu-zisă, în care implantul este inserat în osul maxilar;
 • Bont protetic;
 • Dintele artificial.

 

Bontul protetic poate fi conectat la nivelul unui implant dentar în timpul sau după perioada de vindecare, în funcție de stabilitatea implantului care se integrează treptat în osul înconjurător și creează o bază solidă pentru restaurarea protetică viitoare.

 

 

Laboratorul de tehnică dentară se folosește de amprentele realizate de medicul stomatolog pentru a realiza o coroană care se potrivește perfect cu estetica dinților naturali vecini.

 

Timpul mediu de tratament în cazul implanturilor dentare:

 

 • Inserarea unui implant la nivelul maxilarului – 4-6 luni;
 • Inserarea unui implant la nivelul mandibulei – 3-4 luni;
 • Adiția de os, însoţită sau nu de sinus lift: între 2-8 luni suplimentar.
Contactează-ne

Implant dentar premium MegaGen AnyRidge

 

Exista mai multe tipuri de implant dentar și pentru că ne dorim să oferim pacinețiilor tratamente de succes, avem încredere în materiale de înaltă calitate, care ne pot aduce mai aproape de rezultatele dorite. 

Tocmai din acest motiv ne ajutăm de implantul MegaGen cu rata de succes net superioară!

 

 

 

 

 

Sistemul de implant dentar MegaGen oferă o gamă variată de soluții care pot acoperi orice indicație, permițând cele mai bune și eficiente rezultate pentru fiecare pacient, materialul folosit pentru acest tip implant fiind biocompaibil cu organismul.

 

Bazat pe rezultate clinice extinse, protocoalele folosite de sistemul MegaGen permit pacienților să își recapete zâmbetul mult mai rapid.

 

În timp ce alte implanturi dentare sunt gri… Implanturile dentare MegaGen sunt ALBASTRE! – Simbolul purității!

 

Implanturile dentare MegaGen AnyRidge fac parte din conceptul BLUEIMPLANT care este o reacție naturală și reprezintă o garanție unică prin:

 • SIGURANȚĂ – suprafețele implanturilor fără reziduuri din urma procesării;
 • RAPIDITATE & DURABILITATE – privind integrarea cu osul natural;
 • REZISTENȚĂ.
 • Tratamentul de suprafață XPEED

 

XPEED este un tratament de suprafață unic, specializat al implanturilor dentare premium MegaGen – obținut prin aplicarea ionilor de calciu pe o suprafața clasică SLA (tratament al suprafeței implantului dentare pentru obținerea retentivităților). Astfel, reziduurile acide provenite din procesul de sablare și demineralizare sunt îndepărtate, iar rezultatul constă într-o suprafață pură, albastră, ce favorizează depunderea osteocitelor (celule osoase) într-un timp record.

 

 • Biocompatibilitate

 

Cantitatea amplificată de ioni de calciu eliberați de pe suprafața Xpeed și depunerea semnificativ crescută de apatită pe suprafața implanturilor dentare induc osteointegrarea rapidă chiar și în cazul densității osoase scăzute (întâlnită la pacienţii cu diabet sau osteoporoză).

 

 • Titlul „Clean Implant”

 

Fundația CleanImplant inițiază în mod regulat o analiză obiectivă a calității producției implanturilor dentare. În perioada 2017-2018 implantul dentar premium AnyRidge, datorită suprafaţei XPEED, a primit titlul de „Premiul pentru calitate verificată” – pentru implantul dentar cu cea mai pură suprafață.

 • Ghidul chirurgical MegaGen

 

Ghidul chirurgical este un şablon individualizat pentru fiecare pacient în parte care ajută medicul implantolog să insere implanturile dentare în poziţie ideală atât din punct de vedere chirurgical cât şi protetic.

 

Pentru realizarea ghidului chirurgical sunt necesare tomografiile computerizate (CT) complete ale oaselor maxilare, amprentele ambelor maxilare, precum si relaţia dintre acestea (ocluzia).

 

Amprentele luate în cabinet se scanează în laborator, rezultând un model digital peste care se suprapun imaginile tridimensionale ale oaselor maxilare obţinute cu ajutorul CT.

 

Pe aceste modele se stabileşte şi se simulează viitoarea lucrare protetică şi poziţia ideală a implanturilor care o susţin. Aceaste informaţii se transferă pe un şablon frezat CAD-CAM care are orificiile corespunzătoare poziţiilor stabilite pentru implanturi.

 

Cu ajutorul ghidului chirurgical se pot insera implanturi dentare şi transgingival (prin gingie), eliminând necesitatea inciziilor si suturii lambourilor, lucru care contribuie la refacerea mai rapidă postoperatorie.

Contactează-ne

Întrebări frecvente ale pacienților

Implantologie bucuresti, implant dentar bucuresti, clinica stomatologica bucuresti luxury smile

Inserarea tratamentului cu implant dentar este dureroasă?

 

Este cea mai des întâlnită întrebare, care macină majoritatea pacienților, și care, din păcate, pe mulți dintre aceștia chiar îi determină să amâne acest tip de tratament.

 

Putem afirma că tratamentul cu implanturi dentare nu este atât de dureros pe cât pare a fi! Procedura de inserare a implantului se realizează strict sub efectul anestezie, ceea ce înseamnă că pacientul nu va resimți niciun disconfort pe toată durata intervenției.

 

Dacă aducem în discuție perioada de recuperare, după ce efectul anesteziei dispare, se pot simți dureri ușoare (în anumite cazuri), dar acestea pot fi fără grijă ameliorate cu analgezice și nu vor persista mult timp.

Tratamentul cu implant dentar are limită de vârstă?

 

Singurul criteriu obligatoriu pentru acest topic este ca persoana care dorește să apeleze la tratamentul cu implant dentar, trebuie să aibă întreaga dentație schimbată cu cea permanentă și să nu se afle încă în procesul de creștere al maxilarului.

 

Dacă acest criteriu este îndeplinit atunci, tratamentul cu implanturi dentare este potrivit pentru orice persoană care suferă de pierderi dentare și vrea să își recupereze zâmbetul.

 

Materialele din care sunt alcătuite aceste mici rădăcini artificiale sunt biocompatibile cu orice tip de țesut uman iar intervenția în sine nu impune o limită de vărstă.

În timpul procesului de recuperare, după inserarea implantului dentar, pacientul va sta fără dinte?

 

O întrebare foarte bună! Dacă calitatea osului maxilar de care dispune pacientul este una bună, putem insera un implant dentar cu stabilitate ridicată ceea ce atrage și o recuperare rapidă.

 

Pe toată perioada de refacere, pacientul va beneficia de un dinte provizoriu pentru 4-6 luni până se va monta coroana definitivă, astfel nu vor exista probleme de ordin estetic sau la nivelul masticației.

 

Ce anume influențează durata de viață a unui implant dentar?

 

O altă întrebare despre procedura de implant dentar, des întâlnită de medicii noștri implantologi. De regulă acești factori sunt aceiași cu cei care influențează și pierderea dinților naturali. Igiena orală precară, consumul de alimente care conțin foarte mult zahăr sau sunt prea dure, periajul incorect și nefolosirea aței dentare.

 

Pe lângă acestea putem adauga calitatea și cantitatea osului maxilar. Dacă tratamentul cu implant dentar este amânat prea mult timp, riscați ca osul receptor să se retragă și astfel cantitatea lui să devină insuficientă pentru a susține tratamentul. Sfatul nostru? Nu amânați singurul tratament care vă poate readuce zâmbetul pe buze. Optați chiar acum pentru un implant dentar!

 

Implantologie bucuresti, implant dentar bucuresti, clinica stomatologica bucuresti luxury smile

Se poate insera implantul dentar dacă există afecțiuni la nivelul gingiilor?

 

Răspunsul este nu, nu se pot realiza implantări atunci când pacientul are afectiuni active la nivelul gingiilor. Dar acesta nu e un motiv de îngrijorare, primul pas este să rezolvăm mai întâi problema gingiilor, să tratăm cauza iar după stabilizare pasul doi este desigur tratamentul cu implant dentar.

 

Dacă nu vom lua în ordine aceste etape riscați ca implantul dentar să cedeze și să-l pierdeți.

 

Ce vă poate împiedica să apelați la un implant dentar?

 

Ca orice alt tratament, există anumiți factori care pot influența candidatura pacientului către tratamentul cu implant dentar. Printre acești factori se numără:

 • Sistemul imunitar foarte scăzut
 • Infecțiile de la nivelul gingiilor
 • Calitatea și cantitatea osului receptor
 • Bolile parodontale
 • Bolile care afectează sistemul imunitar
 • Fumatul excesiv

 

Dacă întruniți oricare dintre aceste obstacole stați fără grijă, medicii stomatologi vă vor ajuta cu un plan de tratament personalizat, prin tratarea în prealabil a afecțiunilor, pentru a vă putea număra printre fericiții posesori de implanturi dentare.

Contactează-ne

Care sunt beneficiile implantului dentar?

 

Când vorbim despre implanturi dentare avem de subliniat următoarele beneficii:

 

 • Readuce estetica zâmbetului
 • Îmbunătățește procesul de masticație
 • Corectează mușcătura
 • Oprește retracția gingivală
 • Impiedică resorbția osoasă
 • Oprește migrarea dinților vecini
 • Schimbă fizionomia feței
 • Împiedică tocirea dinților invecinați, predispuși la carii

 

 

Implantologie bucuresti, implant dentar bucuresti, clinica stomatologica bucuresti luxury smile

De ce să ai încredere în noi?

 

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!