Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Stomatologia modernă – utilizarea laserului BIOLASE Epic X

Sistemul laser Epic X este un dispozitiv terapeutic și chirurgical, care cu ajutorul tehnologiei de vârf, permite realizarea unei game variate de proceduri la nivelul cavității orale, fiind folosit totodată pentru albirea dentară, cât și pentru ameliorarea durerilor minore.

 

Chirurgia țesuturilor moi

Laserul dentar Epic X oferă un grad foarte ridicat de precizie în ceea ce privește realizarea procedurilor chirurgicale la nivelul țesuturlor moi, alături de un confort ideal pentru pacient.

 

Diferențele dintre utilizarea laserului dentar și un bisturiu clasic în intervețiile chirurgicale este covârșitoare.  În timp ce metodele clasice prezintă o serie lungă de efecte fiziologice și psihologice asupra pacientului, laserele BIOLASE permit intervenția asupra țesuturilor moi rapid și predictibil.

 

În timpul multor proceruri, gestionarea țesutului moale poate fi dificilă din cauza unei sângerări abundente, dar acest impediment poate fi rezolvat cu ușurintă prin folosirea laserului dentar, care asigură hemostaza (oprirea sângerării) și controlul sporit al zonei unde se intervine chirurgical. După finalizare intervenției vindecarea se realizează mult mai rapid în comparație cu metodele clasice.

 

 

 

Intervenții care se pot realiza cu ajutorul laserului dentar:

 

 • Gingivectomii/gingivoplastii;
 • Frenectomii;
 • Descoperire de implant;
 • Chiuretaje parodontale;
 • Decapușonarea/expunerea dinților incluși submucos;
 • Decontaminarea sistemului endodontic;
 • Tratamentul aftelor bucale;
 • Desensibilizara dentară;
 • Decontaminarea parodontală;
 • Îndepărtarea țesuturilor inflamate sau necrozate din pungile parodontale;
 • Albirea dentară;
 • Biostimulare/terapia durerii.

Albirea dinților cu laserul dentar

Epic X este soluția ideală, cu rezultate foarte bune în ceea ce privește procedurile de albire dentară. Studiile au arătat că în cadrul albirii ambelor arcade dentare realizate într-o ședintă de 20 de minute cu ajutorul laserului dentar, se poate obține un rezultat care variază între 4 și 6 nuanțe mai alb.

 

Gestionarea eficientă a bolii parodontale

Ca urmare a tratamentelor bolii parodontale realizate cu ajutorul laserului dentar, pacienții au raportat rezultate superioare, cu sângerare și edem post-operator scăzute. Intervențiile se realizează mult mai rapid, având rezultate clinice echivalente ultimelor tehnici chirurgicale, acestea sunt susținute de un studiu clinic conceput pentru a îndeplini recomandările stricte ale Academiei Americane de Parodontologie.

 

Tratamentele endodontice realizate cu ajutorul laserului dentar BIOLASE EpicX

Avansul tehnologiei și utilizarea acesteia în clinica de medicină dentară, se regăsesc sub forma unor tratamente mult mai rapide și eficiente în comparație cu tehnicile convenționale, materializându-se astfel în rândul pacienților printr-un număr scăzut de vizite la stomatolog, disconfort scăzut și rezultate predictibile pe termen lung.

 

Laserul BIOLASE luptă eficient împotriva infecțiilor endodontice și poate efectua dezinfecția și curătarea canalelor radiculare mult mai în profunzimea structurilor dentare permițând realizarea tratamentului endodontic într-o singură ședință. Irigarea canalelor radiculare asistată laser asigură o dinamică mai bună a fluidelor și distribuție a soluției de irigare în canalele laterele.

De ce să ai încredere în noi?

 

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!