Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230
Articole   -   Ortodonție

Ce probleme pot aparea după aplicarea aparatului dentar fix?

aparat dentar bucuresti, aparat dentar fix bucuresti, clinica stomatologică luxury smile

 

Aparatul dentar fix a devenit o soluție din ce în ce mai populară pentru problemele cu alinierea  dinților. Cu toate acestea, aplicarea aparatului poate cauza anumite disconforturi de scurtă durată și intensitate. În acest articol, vom vorbi despre cele mai comune probleme care apar după aplicarea aparatului dentar fix și cum se pot face mai suportabile.

 

 

  • Dinți sensibili după vizita la ortodont

 

Dacă vă confruntați cu dureri dentare după montarea aparatului dentar, se recomandă să luați un analgezic fără prescripție medicală, cum ar fi Paracetamol sau Ibuprofen.

 

  • Resturile alimentare rămase între dinți sau între brackeți

 

O bună igienă orală este o necesitate, mai ales atunci când urmezi un tratament ortodontic. Pentru a vă asigura că zâmbetul dumneavoastră rămâne strălucitor, periați-vă regulat cu pastă de dinți cu fluor, folosiți zilnic ața dentară și folosiți o periuță interdentară sau un irigator bucal.

 

Folosirea obiectelor ascuțite sau dure pe dinți, cum ar fi scobitorile, poate duce la probleme de sănătate orală.

 

  • Firul de metal din aparatul dentar vă poate provoca disconfort

 

Dacă firul de metal nu poate fi îndepărtat de obraz/limbă, contactați-vă medicul ortodont cât mai repede posibil. Temporar, acoperiți capatul care vă irită cu o bucatică de ceară dentară, gumă de mestecat fără zahăr sau cu o bucâțică de vata.

 

  • Arcul dentar ieșit din bracket în zona molarilor:

 

Semnalați acest lucru imediat medicului ortodont! Dacă sârma nu vă înțeapă obrazul sau limba, lăsați-o așa până când o puteți repara la dentist. Dacă sârma care vă înțeapă vă dă bătăi de cap, încercați să acoperiți capătul cu o bucată de ceară.

 

În cazul în care acest lucru nu funcționează și dacă ortodontul dvs. este de acord, atunci, în condiții extreme, puteți tăia sârma cu o foarfecă între două bracketuri. Făcând acest lucru vă va permite să îndepărtați bucata deranjantă.

 

  • Dezlipirea unui bracket

 

Dacă un bracket s-a desprins, contactați ortodontul cât mai curând posibil pentru o programare. De obicei, bracketul este încă atașat de arcul principal, astfel încât nu necesită o programare de urgență. Dacă bracketul care se rotește este iritant, puteți încerca să îl repoziționați cu o pensetă.

 

  • Rani ale obrajilor

 

Aplicați ceară ortodontică pe brackets sau pe arcada din zona leziunii și purtați-o ori de câte ori este posibil în afara meselor. Leziunea și disconfortul ar trebui să se disipeze în câteva zile. Dacă nu observați o îmbunătățire, adresați-vă ortodontului dumneavoastră.

 

În clinica stomatologică Luxury Smile, oferim servicii contemporane de aplicare a aparatelor dentare și le promitem pacienților noștri o satisfacție completă cu procedura, fără nicio anxietate legată de disconfort în timpul tratamentului.

 

Vă așteptăm în clinică pentru o programare, la unul dintre ortodonții noștri, dacă aveți nevoie de un zâmbet complet drept, estetic și funcțional.

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.