Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230
Articole   -   Ortodonție

Beneficiile începerii tratamentului cu aparat dentar încă din copilarie

aparat dentar bucuresti, aparat dentar fix bucuresti, clinica stomatologică luxury smile

 

Aparatul dentar a devenit o necesitate în viața multor persoane, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, mulți dintre pacienții care ajung în cabinetele noastre, au renunțat în trecut la tratament din cauza fricii sau a convingerilor eronate privind aparatul dentar. Însă începerea tratamentului cu aparat dentar încă din copilarie are numeroase beneficii.

 

 

La ce vârstă ar trebui să se ia în considerare tratamentul ortodontic?

 

Momentul ideal pentru a începe tratamentul cu aparat dentar depinde în mare măsură de nevoile specifice ale fiecărui pacient. Cu toate acestea, există câteva sfaturi generale care vă pot ghida în înțelegerea momentului în care ar putea fi necesar să începeți călătoria către un zâmbet mai drept.

 

În cazul în care un tânăr are probleme cu dinții, cum ar fi nealinieri, spații sau probleme cu poziționarea maxilarului sau a mandibulei, ar trebui să ia în considerare un tratament ortodontic cât mai repede.

 

Un tratament mai precoce cu aparat dentar poate contribui la asigurarea unei vindecări mai complete a copilului și la minimizarea riscului de probleme dentare viitoare. Majoritatea copiilor vor avea nevoie de o evaluare ortodontică inițială până la vârsta de 7 ani pentru a determina dacă este necesar un tratament în general.

 

 

Care sunt beneficiile tratamentului ortodontic precoce?

 

Un tratament timpuriu cu aparat dentar vă poate oferi un zâmbet mai aspectuos, dar acesta nu este singurul motiv pentru care trebuie să îl obțineți.

 

Oasele copiilor sunt încă în creștere și, ca urmare, sunt mai flexibile și răspund mai bine la tratament. Acest lucru duce, de obicei, la tratamente mai scurte, care sunt mai puțin invazive pentru pacienții mai tineri. În plus, un tratament precoce poate ajuta, de asemenea, la minimizarea șanselor de a dezvolta probleme dentare mai grave în viitor.

 

Dacă anomaliile dento-maxilare sunt remediate în copilărie, sănătatea viitorilor adulților va fi îmbunătățită. Prin îngrijirea proactivă a dinților cu aparatul dentar, veți economisi bani pe termen lung, îmbunătățind în același timp funcția și aspectul dinților. Dacă nu sunt tratate la timp, afecțiunile dentare se pot agrava și pot duce la planuri de tratament mai complexe (și mai costisitoare) pe parcurs.

 

Un alt element de luat în considerare înainte de a urma un tratament ortodontic este stima de sine a pacientului. Încrederea poate fi afectată în timp de aspectul estetic al zâmbetului, mai ales dacă vorbim de persoanele cu o vârsta fragedă. De asemenea, se pot simți disconforturi și durere locală dacă anomaliile dentare nu sunt corespunzător tratate la timp.

 

În clinica stomatologică Luxury Smile, oferim servicii contemporane de aplicare a aparatelor dentare și le promitem pacienților noștri o satisfacție completă cu procedura, fără nicio anxietate legată de disconfort în timpul tratamentului.

 

Vă așteptăm în clinică pentru o programare, la unul dintre ortodonții noștri, dacă aveți nevoie de un zâmbet complet drept, estetic și funcțional.

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.