Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Riscurile unui implant dentar inserat greșit

implant dentar bucuresti, implantologie, clinica stomatologica luxury smile

 

Dacă aveți nevoie de implanturi dentare, este important să vă asigurați că găsiți un medic stomatolog calificat și cu experiență pentru a efectua procedura. Un implant dentar inserat greșit poate duce la o serie de riscuri grave pentru sănătate, inclusiv infecții și deteriorarea dinților și gingiilor din jur. În această postare pe blog, vom discuta despre riscurile unui implant dentar inserat greșit și despre cum să le evitați.

 

Trebuie să recunoaștem că tratamentul cu implanturi dentare nu înseamnă pur și simplu utilizarea unei rădăcini artificiale pentru a da aspectul unui zâmbet natural. Oferă, de asemenea, numeroase avantaje funcționale, iar noi ar trebui să le cunoaștem.

 

Un implant dentar este un dispozitiv din aliaj de titan și alte componente, care este utilizat pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă.

 

În ciuda faptului că medicii dentiști au făcut progrese semnificative în domeniul stomatologiei, pierderea dinților rămâne larg răspândită în rândul oamenilor din întreaga lume. Potrivit statisticilor, șapte din zece persoane au dinți lipsă și suferă din cauza pierderilor dentare.

 

implant dentar bucuresti, implantologie, clinica stomatologica luxury smile

 

Riscurile unui implant dentar inserat necorespunzător

 

  • Infecții acute apărute în jurul implantului – infecțiile apărute în zona gingivală, în urma implantării, reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc. O infecție se poate răspândi pe această cale, ducând la eșecul unei operații de implant. De aceea este important ca înaintea începerii tratamentului cu implant dentar să fie făcute în prealabil toate analizele și radiografiile/tomografiile dentare necesare pentru a diminua riscul.

 

  • Pierderea implantului dentar – este o consecință a inserării necorespunzătoare. Acest fapt influențează în mod direct mobilitatea lucrării. Dacă este cazul, înlocuirea implantului dentar ar trebui să fie făcută cât mai curând posibil. Locul unde a fost inserat implantul dentar inițial va beneficia de un retratament.

 

  • Nerealizarea fuziunii dintre implant și osul maxilar – Riscul cel mai dăunător este lipsa osteointegrării, care apare atunci când nu se realizează conexiunea dintre osul maxilarului și rădăcina de titan a implantului dentar. Acest lucru se datorează exclusiv modului în care este introdus implantul, deoarece acesta este compus din materiale biocompatibile cu țesutul uman, asigurând un succes deplin.

 

  • Apariția leziunilor la nivelul nervilor și a țesuturilor moi - Deși apar foarte rar, inflamația sau deteriorarea nervilor și a țesuturilor moi pot apărea în timpul inserției implantului dentar, provocând pierderea implantului dacă nu sunt tratate la timp. Acest lucru ține exclusiv de experiența și modul de lucru al medicului implantolog pe care l-ati ales.

 

  • Deteriorarea implantului dentar – Tipul greșit de implant sau metoda de implantare necesară îl expune pe pacient la riscul ca lucrarea să se rupă sau să se fractureze. În acest caz, pacientul poate utiliza garanția implantului pentru a solicita un alt înlocuitor adecvat.

 

 

În clinica stomatologică Luxury Smile, oferim servicii contemporane de inserare a implanturilor dentare și le promitem pacienților noștri o satisfacție completă cu procedura, fără nicio anxietate legată de disconfort în timpul sau după operație.

 

Vă așteptăm în clinica noastră pentru o programare la unul dintre implantologii noștri dacă aveți nevoie de o restaurare dentară și de un zâmbet complet, estetic și funcțional.

 

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.