Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Implant dentar: mit sau adevăr?

Implantul dentar este o procedură de reabilitare orală care înlocuiește dinții lipsă cu rădăcini dentare artificiale și oferă o serie de avantaje față de alte proceduri de restaurare dentară.

 

Cu toate acestea, există o mulțime de mituri și dezinformări despre implanturile dentare care circulă pe internet. În această postare pe blog, vom risipi unele dintre cele mai frecvente mituri despre implanturile dentare și vă vom oferi adevărul despre acestea!

 

De-a lungul anilor, s-au perpetuat multe mituri despre tratamentele dentare, în special despre implantologie. Dar câte dintre ele sunt concepții greșite și câte sunt autentice? Vom afla în secțiunile următoare!

 

Conform celor mai noi cercetări, miturile au influențat un număr mare de potențiali pacienți care au decis să renunțe la un tratament care le-ar putea salva dantura din cauza unor informații eronate sau false pe care le-au auzit.

implant dentar bucuresti, implantologie, clinica stomatologica luxury smile

Vrem ca informarea greșită să nu mai constituie un motiv pentru amânarea tratamentului. Iată, așadar, adevărul!

 

MIT  Una dintre cele mai răspândite concepții greșite în materie de stomatologie. Tehnologia a avansat considerabil în ultimii ani, încât nu se mai pune problema disconfortului atunci când se realizează intervenții chirurgicale.

Adevărul, desigur, este că plasarea unui implant dentar nu doare. Acest tratament se efectuează sub anestezie; prin urmare, nu există nicio durere implicată. Este posibil să existe un mic disconfort la începutul perioadei de ajustare după instalare, care este mai mult decât gestionabil și poate fi ameliorat cu analgezice ușoare.

 

 

MIT  Această idee a început cu teoria conform căreia, în medicina generală, organismul poate respinge o entitate străină, cum ar fi atunci când organele sunt transplantate.

Acest lucru nu este posibil în stomatologie. Implantul dentar este fabricat din materiale biocompatibile care pot fi complet integrate în osul maxilarului.

Singurele probleme care pot apărea sunt dacă medicul stomatolog nu a realizat intervenția chirurgicală în mod corect, ceea ce nu mai este o problemă cu implantul dentar în sine.

 

 

  • Există alimente pe care nu le poți consuma, atunci când ai implant dentar

MIT  Pot fi plasate implanturi cu o stabilitate excelentă, ceea ce duce la o recuperare rapidă. În această perioadă, pacientul va purta o coroană provizorie pentru a-i permite să își desfășoare activitățile zilnice normale.

După perioada de vindecare, coroana permanentă va fi inserată și veți putea mânca orice doriți, chiar și alimente tari sau crocante.

 

 

ADEVAR   Tratamentul cu implanturi dentare are o limită de vârstă; acesta poate fi utilizat la orice persoană care și-a înlocuit toți dinții de lapte cu dinți permanenți și al cărei os maxilar s-a dezvoltat până la maturitate. Este esențial să rețineți că, indiferent de vârstă, persoanele care au probleme cu anestezia pot avea restricții.

 

 

La cabinetul nostru Luxury Smile, oferim servicii contemporane de inserare a implanturilor dentare și le promitem pacienților noștri o satisfacție completă cu procedura, fără nicio anxietate legată de disconfort în timpul sau după operație.

 

 

Vă așteptăm în clinica noastră pentru o programare la unul dintre implantologii noștri dacă aveți nevoie de o restaurare dentară și de un zâmbet complet, estetic și funcțional.

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.