Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Ghidul complet de implant dentar: Tot ce trebuie să știi despre procesul top de inlocuire a dintilor

implantologie

 

Dintii pierduti sau deteriorati pot cauza multe probleme si afecta stima de sine a unei persoane. Un implant dentar poate fi solutia perfecta pentru a inlocui dintii pierduti si pentru a restabili zambetul si increderea in sine. In acest ghid complet de implant dentar, vei afla tot ce trebuie sa stii despre procesul de inlocuire a dintilor pierduti prin intermediul implanturilor dentare.

 

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o structura metalica in forma de surub care este plasata in osul maxilar sau mandibular pentru a inlocui dintii pierduti. Implanturile dentare sunt fabricate din titan, un metal care este biocompatibil si nu este respins de catre corpul uman.

 

Procesul de implant dentar implica mai multe etape si poate dura de la cateva luni pana la un an, in functie de cazul fiecarui pacient. Acest proces implica:

 

 • Evaluarea initiala

Inainte de a incepe procesul de implant dentar, medicul stomatolog trebuie sa evalueze starea generala a dintilor si gingiilor pacientului. Acest proces poate include examinarea radiografiei dentare si a istoricului medical al pacientului.

 

 • Plasarea implantului dentar

In aceasta etapa, medicul stomatolog plaseaza implantul dentar in osul maxilar sau mandibular. Aceasta procedura se face sub anestezie locala si poate dura intre 30 de minute si 2 ore, in functie de cazul fiecarui pacient.

 

 • Perioada de vindecare

Dupa plasarea implantului dentar, osul trebuie sa se vindece in jurul surubului de titan. Acest proces poate dura intre 3 si 6 luni.

 

 • Atasarea coroanei dentare

Dupa ce osul s-a vindecat, medicul stomatolog poate atasa coroana dentara la implantul dentar. Aceasta coroana este fabricata dintr-un material rezistent si arata exact ca un dinte natural.

 

implantologie

 

Avantajele implanturilor dentare

 • Implanturile dentare au multe avantaje, inclusiv:
 • Implanturile dentare arata si se simt la fel ca dintii naturali.
 • Implanturile dentare sunt mai durabile decat alte metode de inlocuire a dintilor, cum ar fi protezele dentare sau puntile dentare.
 • Implanturile dentare sunt mai usor de intretinut decat alte metode de inlocuire a dintilor.

Intrebari frecvente

 • Cine poate beneficia de un implant dentar?

Majoritatea persoanelor adulte care au pierdut un dinte sau mai multe dinți, din diverse cauze, pot beneficia de un implant dentar. Cu toate acestea, trebuie să aibă o sănătate orală bună și să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dentar pentru a determina dacă sunteți un candidat potrivit pentru un implant dentar.

 

 • Care sunt beneficiile implanturilor dentare față de alte opțiuni de înlocuire a dinților?

Implanturile dentare oferă o serie de beneficii față de alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile dentare sau protezele dentare. Deoarece implanturile dentare sunt montate în osul maxilar, ele oferă o stabilitate mai bună decât alte opțiuni și pot fi mai confortabile pentru pacienți. De asemenea, implanturile dentare arată și se simt mai mult ca dinții naturali și pot ajuta la menținerea sănătății osoase în maxilar.

 

Procesul pentru a obține un implant dentar implică mai multe etape și poate dura câteva luni. După evaluarea inițială și planificarea tratamentului, implantul dentar este plasat în osul maxilar în timpul unei intervenții chirurgicale minore. După aceea, osul din jurul implantului trebuie să se vindece, ceea ce poate dura între 2 și 6 luni. Odată ce osul s-a vindecat, un dinte artificial este atașat de implant.

 

 • Este procedura de implant dentar dureroasă?

Procedura de implant dentar este de obicei efectuată sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu simt durere în timpul procedurii. În timpul perioadei de vindecare după implantare, este posibil să experimentați disconfort sau durere ușoară, dar acest lucru poate fi gestionat cu medicamente analgezice prescrise de medicul dumneavoastră dentar.

 

 • Care este costul unui implant dentar?

Costul unui implant dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi numărul de implanturi necesare, costul materialelor și durata totală a tratamentului. În general, implanturile dentare pot fi mai scumpe decât alte opțiuni de înlocuire a dinților, dar costurile pot fi diferite în funcție de situația individuală a fiecărui pacient. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dentar despre opțiunile de tratament și costuri.

Un implant dentar poate fi o opțiune excelentă pentru persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți și caută o soluție permanentă și naturală pentru înlocuirea lor. Deși procesul poate fi mai lung și mai costisitor decât alte opțiuni de înlocuire a dinților, implanturile dentare oferă avantajul de a fi stabile și durabile, permițând pacienților să mănânce și să vorbească fără restricții și fără a se simți jenați de aspectul dinților lor.

 

Este important să aveți încredere în dentistul dvs. și să discutați cu el sau cu ea despre toate opțiunile disponibile, precum și despre riscurile și beneficiile fiecărei opțiuni. De asemenea, trebuie să aveți grijă de sănătatea orală a dinților și să vizitați medicul dentist regulat pentru a menține igiena orală și a preveni problemele dentare.

 

Sperăm că acest ghid complet despre implantul dentar v-a oferit informațiile necesare pentru a înțelege mai bine acest proces și pentru a vă ajuta să luați decizia cea mai potrivită pentru înlocuirea dinților lipsă.

 

 

implantologie

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.