Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

De ce este importantă înlocuirea unui dinte extras?

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica luxury smile bucuresti

 

Atunci când vi se extrage un dinte, este important să umpleți locul rămas liber cât mai curând posibil. Există mai multe soluții diferite care pot fi folosite pentru a înlocui un dinte extras, iar cea mai bună variantă pentru dumneavoastră va depinde de situația individuală determinată de medic.

 

În această postare pe blog, vom discuta despre beneficiile implanturilor dentare și de ce acestea pot fi cea mai bună opțiune pentru înlocuirea unui dinte extras.

 

 

Hai să începem prin a explica cum se realizează o extracție dentară și de ce:

 

Această operație are loc în cabinetul medicului stomatolog și are ca scop îndepărtarea unui dinte care nu mai poate fi tratat prin metode tradiționale sau care, din cauza faptului că este prezent pe arcadă, împiedică alinierea corespunzătoare a dinților vecini sau apariția acestora.

 

Extracțiile dentare se fac, de obicei, după efectuarea și analiza unei radiografii și după administrarea anesteziei locale prin injectare sau pulverizare. Ca regulă generală, copiii primesc anestezie prin pulverizare, în timp ce adulților li se injectează doza normală, deoarece aceștia au nevoie de o metodă mai concentrată care amorțește mai profund.

 

Astfel, în cazul în care un dinte nu poate fi salvat și trebuie extras, acesta lasă în urmă un gol inestetic în cavitatea orală și atrage după sine o serie de probleme, dacă nu este înlocui.

 

 

Riscuri ale lipsei dinților:

 

  • Retracția osului maxilar
  • Retracția gingiei
  • Alinierea greșită a dinților învecinați
  • Probleme masticatorii
  • Mușcătură incorectă
  • Vorbire defectuasă

 

 

 

Ce facem în acest caz?

 

Soluția cea mai recomandată de medici pentru problemele enumerate mai sus este implantul dentar. Un astfel de tratament constă în inserarea unei rădăcini artificiale în formă de șurub, realizată din titan sau din alte materiale aliate, care acționează ca un înlocuitor pentru unul sau mai mulți dinți lipsă.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, clinica stomatologica luxury smile bucuresti

 

Care sunt avantajele care îl recomandă?

 

  • Este 100% biocompatibil cu osul maxilar
  • Readuce încrederea de sine instant
  • Poate susține o lucrare protetică fixă pentru pacienții care doresc să scape de proteza mobilă
  • Cea mai eficienta modalitate de a înlocui dinții lipsă

 

 

Trebuie să recunoaștem că un implant dentar nu este doar o rădăcină artificială folosită pentru a restabili aspectul zâmbetului, ci oferă și câteva avantaje funcționale, cum ar fi recăpătarea foneticii sau a funcției masticatorii.

 

 

Implantul dentar este un tratament dureros?

 

Putem să vă spunem cu certitudine absolută că nu! Este unul dintre cele mai frecvente mituri din stomatologie. Așa cum am explicat în articolele anterioare, tehnologia a avansat atât de mult în ultimii ani încât nu se mai pune problema durerii atunci când mergem la dentist.

 

Implanturile dentare nu sunt dureroase, procedura fiind efectuată cu anestezie. La început se poate resimți un ușor disconfort, dar acesta este ușor de ameliorat cu medicamente pentru durere fără prescripție medicală.

 

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în clinica noastră pentru o întâlnire cu unul dintre implantologii noștri, astfel încât să putem dezvolta împreună o strategie de tratament personalizată dacă suferiți de pierderea dinților și vă doriți un zâmbet perfect.

 

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!
 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.