Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Clinica Luxury Smile răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de implantul dentar

implantologie, implant dentar

 

Implantologia este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți. Dacă sunteți în căutarea unui tratament de implantologie dentară de calitate, clinica Luxury Smile poate fi o opțiune excelentă. În acest articol, vom răspunde la cele mai frecvente întrebări despre implantologia dentară și serviciile oferite de clinica Luxury Smile.

 

Implantologia dentară este o procedură care implică inserarea unui implant dentar în osul maxilar sau mandibular, care va funcționa ca o rădăcină dentară artificială. După ce osul se vindecă, un dinte artificial este atașat la implantul dentar. Această procedură poate fi folosită pentru înlocuirea unui singur dinte, mai multor dinți sau chiar a întregii arcade dentare.

 

Clinica Luxury Smile oferă servicii complete de implantologie dentară, de la consultarea inițială până la implantare și îngrijire post-operatorie. Echipa noastră este formată din experți calificați și experimentați în domeniul implantologiei dentare și utilizează cele mai recente tehnologii și materiale de calitate superioară pentru a asigura cele mai bune rezultate pentru pacienți.

 

Ce este implantologia?

Implantologia dentară este o procedură chirurgicală pentru înlocuirea dinților pierduți. Aceasta implică inserarea unui implant dentar în osul maxilar sau mandibular, care va funcționa ca o rădăcină dentară artificială.

 

Implantul dentar este de obicei confecționat din titan sau alte materiale biocompatibile. După ce osul se vindecă și se integrează cu implantul, un dinte artificial este atașat la acesta.

 

Implantologia dentară este o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților pierduți deoarece oferă o alternativă durabilă și estetică la punțile dentare sau protezele dentare tradiționale.

 

Cine este candidatul ideal?

Oricine care are dinți lipsă și o sănătate bună generală poate fi un candidat pentru implantologie dentară. Cu toate acestea, există câteva condiții care trebuie îndeplinite pentru a fi eligibil pentru această procedură.

 

În primul rând, este important să aveți o gură sănătoasă. Dacă aveți probleme cu gingiile sau boala parodontală, acestea trebuie tratate înainte de a fi programată procedura de implant dentar.

 

În al doilea rând, există unele probleme medicale care pot afecta capacitatea dumneavoastră de a primi implanturi dentare, cum ar fi afecțiuni ale inimii sau ale sistemului imunitar. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice afecțiuni medicale pe care le aveți înainte de a decide să primiți implanturi dentare.

 

În cele din urmă, există unele obiceiuri care pot face implanturile dentare mai puțin eficiente sau mai puțin durabile, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool. Dacă sunteți fumător, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să vă opriți fumatul înainte și după procedura de implant dentar.

 

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate aceste aspecte înainte de a decide să primiți implanturi dentare.

 

implantologie, implant dentar

 

Procedura de Implant Dentar

Procedura de implant dentar implică plasarea unui șurub din titan sau un alt material biocompatibil în osul maxilar sau mandibular, unde acesta va servi ca o ancoră pentru o coroană, o punte sau o proteză dentară.

 

În general, procedura de implant dentar poate fi împărțită în trei etape principale:

 

  • Evaluarea inițială: medicul dumneavoastră va efectua o evaluare detaliată a sănătății dentare și a stării generale de sănătate pentru a determina dacă sunteți un candidat bun pentru implanturi dentare. În timpul acestei etape, medicul poate efectua și o scanare CT pentru a evalua cantitatea și calitatea osoasă a maxilarului sau mandibulei.
  • Plasarea implantului: în timpul acestei etape, medicul dumneavoastră va plasa șurubul de implant în osul maxilar sau mandibular. Aceasta se face de obicei sub anestezie locală și poate dura câteva ore, în funcție de numărul de implanturi care trebuie plasate.
  • Restaurarea implantului: după ce osul a crescut și s-a integrat în jurul implantului, medicul dumneavoastră va fixa coroana, puntea sau proteza dentară pe implant.

 

Este important să urmați cu strictețe instrucțiunile medicului dumneavoastră după fiecare etapă a procedurii pentru a asigura succesul implanturilor dentare.

 

Îngrijirea după procedura de implant dentar

După procedura de implant dentar, este important să urmați îndrumările dentarului dumneavoastră pentru a vă asigura că procesul de vindecare decurge cât mai bine posibil. În primele zile după intervenție, este normal să aveți un oarecare disconfort și umflături. Pentru a reduce disconfortul și a asigura vindecarea corectă, puteți urma aceste sfaturi:

  • Aplicați gheață - pentru a reduce umflarea, puteți aplica gheață pe zona afectată timp de 10-20 de minute la fiecare oră.
  • Luați medicamentele prescrise - dacă medicul dumneavoastră v-a prescris medicamente pentru a reduce durerea sau inflamația, asigurați-vă că le luați conform indicațiilor.
  • Evitați alimentele dure sau crocante - în primele zile după intervenție, evitați alimentele dure sau crocante care v-ar putea răni gingiile.
  • Spălați-vă cu grijă - curățați zona implantului cu atenție, dar evitați periajul puternic sau ața dentară în zona respectivă.
  • Urmați programul de vizite la dentist - urmați programul de vizite la dentist pentru a monitoriza evoluția vindecării și a vă asigura că implantul dumneavoastră se integrează corect în os.

 

În general, îngrijirea după procedura de implant dentar este similară cu îngrijirea dinților naturali. Este important să vă periați și să vă curățați dinții și gingiile regulat, să evitați alimentele dure sau lipicioase care ar putea deteriora implantul, și să vizitați regulat dentistul pentru controale și curățare profesională a dinților.

 

Implantologia dentară este o soluție excelentă pentru a înlocui dinții lipsă și a reda zâmbetul dumneavoastră. Clinica Luxury Smile este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își înlocuiască dinții lipsă sau să își îmbunătățească sănătatea orală. Cu o echipă de medici specializați și tehnologie de ultimă generație, Luxury Smile oferă pacienților săi servicii de implantologie de înaltă calitate. Prin urmare, dacă sunteți interesat de implantologia dentară, nu ezitați să solicitați o programare la Luxury Smile.

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.