Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar?

implant dentar, implantologie

 

Din ce în ce mai mulți oameni își doresc să aibă un zâmbet perfect, iar implantologia poate fi o soluție excelentă pentru cei care au pierdut un dinte sau mai multe. Însă, este important să înțelegeți că acest proces implică mai multe etape și necesită multă grijă și atenție. În acest articol, vom detalia etapele tratamentului pentru implantologie și ce ar trebui să știți despre ele.

 

Ce este implantologia?

Implantologia este o procedură chirurgicală care implică inserarea unui implant dentar în osul maxilar sau mandibular pentru a înlocui un dinte lipsă. Implantul dentar este format dintr-un șurub de titan sau alt material biocompatibil care este plasat în osul maxilar sau mandibular și se integrează în structura osoasă. După integrarea implantului, acesta poate susține o coroană sau o punte dentară.

 

Implantologia este o alternativă excelentă la protezele dentare tradiționale, care pot fi incomode și nu oferă aceeași stabilitate ca implanturile dentare.

 

Candidatul ideal pentru tratamentul cu implant dentar

Implantologia este o procedură sigură și eficientă, dar nu toată lumea este un candidat ideal pentru acest tip de tratament. Candidații ideali pentru implantul dentar sunt persoanele care:

  • Au pierdut un dinte sau mai multe
  • Au o bună sănătate orală generală
  • Au suficient os disponibil în maxilar sau mandibulă pentru a susține implantul
  • Nu suferă de boli grave care ar putea afecta procesul de vindecare

 

Etapele Pre-Tratamentului

Înainte de a începe procedura de implantologie, medicul dumneavoastră stomatolog va efectua o evaluare inițială pentru a determina dacă sunteți un candidat potrivit pentru implantul dentar. Această evaluare poate include:

 

  • Radiografii dentare: Acestea vor ajuta medicul stomatolog să determine cantitatea de os disponibil pentru implantul dentar și să verifice sănătatea generală a dinților și gingiilor dumneavoastră.
  • Evaluare orală: Medicul stomatolog va examina dinții și gingiile dumneavoastră și va verifica starea generală a sănătății orale.

 

După evaluare, medicul dumneavoastră stomatolog va crea un plan de tratament personalizat care să se potrivească nevoilor dumneavoastră individuale.

 

Etapele intervenției chirurgicale pentru implantul dentar

Procesul de implantologie implică mai multe etape chirurgicale, care includ:

 

implantologie, implant dentar

 

  • Etapa 1: Intervenția chirurgicală

Primul pas în procedura de implantologie este inserarea șurubului de titan în osul maxilar sau mandibular. Această procedură se realizează sub anestezie locală și presupune crearea unei incizii în gingie pentru a permite chirurgului să ajungă la osul maxilar sau mandibular. Apoi, prin intermediul unei freze dentare, se creează un orificiu în os, în care se va introduce șurubul de titan, care va fi strâns cu ajutorul unei chei speciale. După aceasta, se va sutura gingia și se va pune pansament pentru protejarea zonei intervenite.

 

  • Etapa 2: Perioada de vindecare

După intervenția chirurgicală, urmează perioada de vindecare, care poate dura între 3 și 6 luni, în funcție de fiecare pacient în parte și de starea generală de sănătate a acestuia. În timpul acestei perioade, osul se va uni cu șurubul de titan, formându-se astfel o ancoră solidă pentru dinte.

 

  • Etapa 3: Protezarea implantului dentar

După perioada de vindecare, se va face o radiografie pentru a evalua calitatea osului și a șurubului de titan. Dacă totul este în ordine, se va trece la etapa de protezare a implantului dentar. Aceasta presupune realizarea unei coroane dentare, care va fi fixată pe șurubul de titan prin intermediul unui conector special. Coroana dentară poate fi realizată din diferite materiale, cum ar fi ceramica, zirconiu sau metal-ceramic, în funcție de preferințele și necesitățile fiecărui pacient.

 

  • Etapa 4: Îngrijirea și mentenanța implantului dentar

După protezarea implantului dentar, este important să acordați o atenție deosebită igienei dentare, prin periajul regulat și folosirea aței dentare, pentru a preveni apariția afecțiunilor dentare și a inflamației gingiilor. De asemenea, este recomandat să vizitați regulat medicul stomatolog pentru o evaluare și o igienizare dentară profesională.

 

Implantologia este o soluție excelentă pentru persoanele care și-au pierdut dinți și doresc să își recapete zâmbetul și încrederea în sine. Este important să înțelegeți că această procedură necesită timp, răbdare și o bună colaborare între medicul stomatolog și pacient. De asemenea, este important să respectați întocmai toate recomandările medicului stomatolog, pentru a avea succes în această intervenție chirurgicală complexă. Cu o îngrijire corespunzătoare, implantul dentar poate oferi un zâmbet frumos și sănătos pe termen lung.

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.