Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Amânarea tratamentului cu implant dentar: care sunt consecințele?

Dacă amânați tratamentul cu implanturi dentare, este posibil să vă puneți sănătatea orală în pericol. Implanturile dentare sunt o modalitate populară și eficientă de a înlocui dinții lipsă, dar dacă nu sunt tratate prompt, consecințele pot fi grave. În această postare pe blog, vom discuta despre consecințele amânării tratamentului cu implanturi dentare și despre motivul pentru care este important să solicitați tratament cât mai curând posibil.

 

implant dentar bucuresti, implantologie, clinica stomatologica luxury smile

 

Care sunt efectele negative ale lipsei dinților?

 

Există o serie de efecte negative întâlnite în cazul golurilor dentare. Printre acestea putem enumera:

  • Aspect inestetic - Dinții lipsă pot conduce spre un aspect de îmbătrânire.
  • Mobilitate dentară - În cazul golurilor dentare, dinții vecini pot migra, aducând astfel complicații.
  • Tulburări digestive - Din cauza complicațiilor masticatorii, vă puteți confrunta cu tulburări digestive.
  • Schimbarea structurii faciale - Acest lucru poate să apară atunci când dinții nu mai oferă susținere.
  • Probleme masticatorii - Puteți întâmpina dificultăți atunci când consumați diferite alimente.
  • Vorbire deficitară - Pronunțarea anumitor cuvinte poate fi complicată, atunci când ne confruntăm cu goluri dentare.

 

Amânarea restaurării dinților are mai multe consecințe negative, după cum am enumerat mai sus. Așa cum poate fi ușor obsevat, toate aceste efecte negative sunt de ordin estetic, dar și funcțional, punând în pericol sănătatea orală.

 

Atunci când vă lipsesc dinții, stima de sine și încrederea în zâmbetul dumneavoastră scad. Acest lucru este evident la nivel funcțional atunci când cuvintele nu se mai pronunță la fel, alimentele nu mai pot fi mestecate ca de obicei și apar probleme de digestie.

 

 

 

Așadar, de ce nu ar trebui să amânați tratamentul cu implant dentar? Care sunt efectele negative?

 

În acest caz, medicul stomatolog va examina cauza și modul în care dinții au fost pierduți. Dacă este vorba despre o extracție obișnuită, implantul dentar ar trebui introdus cât mai curând posibil după extracție, sau cel târziu după 3-4 săptămâni. Dacă operația se face prea târziu, osul alveolar se poate resoarbe, iar implantarea în acest caz va prezenta dezavantaje clare. Implantul dentar va fi introdus și există pericolul ca osul rămas să nu fie suficient de mare pentru a-l susține.

 

Cu toate acestea, există momente în care pacienții nu pot beneficia de o intervenție chirurgicală de implant dentar la momentul planificat, ceea ce duce la resorbția maxilarului; dar această problemă poate fi rezolvată.

 

Au apărut diverse proceduri de adiție osoasă pentru a îmbunătăți volumul de os din arcadele problematice, permițând implanturilor dentare să obțină suportul necesar.

 

Dacă vorbim despre pierderea dinților din cauza bolii parodontale, este esențial să acționăm imediat. În primul rând, boala trebuie tratată, deoarece nu există nicio șansă de implantare atâta timp cât gingia nu este complet sănătoasă. În plus, în acest caz, riscăm să pierdem atât cantitatea și calitatea osului maxilar, cât și riscul ca boala parodontală să se extindă la dinții vecini.

 

implant dentar bucuresti, implantologie, clinica stomatologica luxury smile

Care este soluția?

În toate circumstanțele, tratametele ulterioare ar trebui să fie efectuate cu ajutorul unui implant dentar, potrivit medicilor stomatologi.

Notă: Acesta nu este legat de dinții adiacenți, așadar nu este nevoie de procesul de șlefuire. Polizarea dinților, în sensul cel mai simplu, se referă la îndepărtarea smalțului de pe un dinte. Acest lucru poate duce în timp la apariția cariilor dentare, precum și la sensibilitate sau disconfort dentar.

 

Medicii de la clinica noastră Luxury Smile oferă proceduri de ultimă generație de instalare de implanturi dentare, care vă vor satisface pe deplin, fără a vă provoca niciun disconfort în timpul sau după procedură.

 

Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim în clinica noastră pentru o programare cu unul dintre implantologii noștri, astfel încât să putem dezvolta o strategie de tratament personalizată, adaptată în mod specific nevoilor dumneavoastră.

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.